VITALEA

VITALEA SHAKLEE PERLU SEMASA KEHAMILAN


Setelah sekian lama menunngu kehadiran cahaya mata, tentunya anda sangat teruja sekali untuk menimang cahaya mata anda dengan suami. Kesihatan semasa kehamilan amatlah penting dan perlu dititik berat kan. Selain menjaga pemkanan anda juga harus bijak untuk memilih suplement dan makanan tambahan yang boleh membantu untuk mengekekalkan kesihatan anda dan juga tentunya si cabang bayi. 


Disini senang saya berkongsi sedikit tentang pengambilan makanan tambahan ataupun vitamin yang dapat menunjang kesihatan anda dan bayi selama kehamilan. Diantaranya yang paling popular di kalangan masyarakat kita sekarang ini adalah vitamin Shaklee. Diantara set kehamilan yang boleh anda konsumsi diantaranya adalah  Vitalea

Kenapa ibu hamil perlu mengambil vitalea shaklee ???

Segala zat dan nutrisi yang diambil oleh ibu melalui makanan akan dikongsi bersama janin di dalam rahim, oleh sebab itu ibu hamil memerlukan makanan tambahan atau suplement untuk melengkapkan lagi nutrisi yang diperlukan. Vitalea shaklee adalah suplement terbaik untuk membekalkan zat besi besi bagi ibu hamil.


Setiap tablet Vitalea mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diesktrak daripada sayuran dan buahan, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA.

Selain itu Vitalea juga berfungsi untuk meningkatkan tenaga dan kekuatan tubuh serta kekuatan mental serta membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran ataupun kegiatan seharian. Membantu meningkatkan metabolisme dan melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.

  1. Ambil 2 biji Vitalea (with iron formula)setiap hari.
  2. Pengambilan zat besi bersama Vitamin C akan membantu penyerapan zat besi lebih optimum 
  3. Elakkan mengambil zat besi bersama kalsium. Ini kerana kalsium akan mengganggu penyerapan zat besi yang maksimum. 
  4. Pengambilan asid folat (asid folic), akan memebantu mengekalkan paras Hemoglobin yang normal di dalam badan. Sumber asid folat dapat didapati pada vitalea shaklee dan b complex shaklee. 

Saya nak BELI


Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya ( whatsapp/wechat/sms)

Qaseh Firdaus
No . Phone : 0176281787
Fb page : barangan baby qaseh firdaus
Email : ct_rania@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *