Tahukah Anda Manfaat Nutriferon Bagi Kesihatan


Selepas membuat kajian selama 40 tahun dan semakan semula beribu-ribu jenis sebatian dan lebih 200 jenis herba yang berlainan, DR. Kojima telah berjaya membangunkan satu-satunya interferon semulajadi didunia (Nutriferon). Dia telah berjaya menetapkan bahawa ekstrak dari 4 tumbuhan ; yaitu biji labu, bunga Safflower, Honeysuckle Jepun dan biji Plantago; mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh. Formulanya yang digunakan adalah semulajadi, selamat, tulin dan berkesan. Nutriferon baik untuk sistem imun badan

Nutriferon adalah satu Formula Ekslusif dan diPaten oleh Shaklee dan tidak dijual di kedai-kedai biasa. Ianya hanya boleh didapati melalui Shaklee. Dalam perubatan, suntikan interferon banyak digunakan untuk merawat penyakit hepatitis, kanser, hidrophobia (penyakit anjing gila), herpes, dan HIV dan lain-lain. Tambahan pula, ia telah terbukti bahawa interferon amat berkesan untuk melindungi kita dari jangkitan influenza dan berbagai jenis penyakit. 

Diantara manfaat Nutriferon yang boleh anda ketahui, iaitu:

  • Mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari. Kajian-kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu meransang dan mempertingkatkan secara keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh : T-cells, B-cell, dan makrofag.
  • Melawan kanser dan tumor, interferon semulajadi mengandungi polisakarida yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobin melawan sel-sel tumor dan kanser. Selain itu ia juga mampu mengurangkan ketidakselesaan pada waktu rawatan kemoterapi.
  • Melindungi daripada influenza
  • Meringankan stress dan kelesuan, meringankan kemudaratan yang disebabkan oleh keresahan, stress, kelesuan dan gaya hidup yang sibuk.
  • Melawan penuaan dan mengurangkan Infeksi oleh pesakit-pesakit Hepatitis B&C, Keberkesanan Nutriferon dalam memerangi virus akan mengurangkan infeksi dan meminumkan ketidakselesaan, seperti kembung perut, rasa mual, muntah dan lain-lain kepada pesakit-pesakit Hepatitis B&C.
  • Masalah menopous dan mempertingkatkan PMS, terbukti secara klinikal mengurangkan simptom yang terjadi akibat ketidakseimbangan sistem endokrin iaitu kekejangan waktu haid, sakit belakang, sakit payudara, masalah jerawat, kegelisahan, insomnia dan mood swing.

Nutriferon 

Nah sangat banyak sekali fungsI nutriferon untuk tubuh badan kita kan..?? tunggu apalagi dapatkan segera nutriferon untuk anda dan seisi keluarga. Cara untuk dapatkan nutriferon anda hanya perlu klik disini sahaja. Sangat mudah bukan..? Nah tunggu apalagi, pesan sekarang yaa..

Sumber rujukan: Buku Panduan Nutrisi  Shaklee

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
—————————————————

Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya ( whatsapp/wechat/sms)

Qaseh Firdaus
No . Phone : 0176281787
Fb page : barangan baby qaseh firdaus
Email : ct_rania@yahoo.com

0 thoughts on “Tahukah Anda Manfaat Nutriferon Bagi Kesihatan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *