Status Halal Shaklee

Tak habis-habis tentang isu halal haram produk Shaklee. Kita kena ambil tahu tentang isu ini, jangan duk redah dan ikut kata orang sahaja. Kita sebagai umat Islam harus menitikberatkan tentang isu ini. Pastikan apa sahaja yang kita konsumsi atau pun apa saja yang kita pakai dan kerjakan semua halal. Tentunya bukan makanan sahaja yang harus halal. Tingkah laku juga perlulah ke arah yang diridho Allah. Ramai orang duk sembang pasal makanan dan minuman halal. Juga tak kalah hebatnya pelbagai macam produk kecantikan dan kesihatan. Halal atau haram itu mestilah kita nak tahu bukan..? Tapi jangan pulak kita sibuk pasal halal haram sesuatu produk atau barang tetapi kita lupa yang kita pun ranpa sedar sudah buat benda yang haram. Salah satu contoh disini saya singgung sedikit tentang bawa barang atau makanan dari tempat kerja tanpa seijin majikan itupun dimira haram kan..? Nah untuk itu marilah kita muhasabah diri, apakah kita sudah buat yang Allah suruh atau hanya sekedar melepaskan batuk ditangga sahaja.

Kembali kepada isu halal atau haram produk Shaklee ini. Kalau kita cari dalam senarai produk halal Malaysia, produk Shaklee tidak akan anda jumpai kerana Shaklee bukan lah produk dari Malaysia. Ianya produk dari USA dan disana ada satu badan yang bertanggung jawab untuk memberikan sijil halal. Yang memberikan sijil halal disana ialah Islamic Services of Amerika (ISA). Dan ISA telahpun  diikhtiraf oleh JAKIM. Anda boleh semak link di bawah ini, muka surat 18.

http://www.halal.gov.my/v3/index.php/ms/senarai-badan-islam-yang-diiktiraf

ISA badan yang diiktiraf JAKIM diluar negara

Ini adalah sijil halal Produk Shaklee yang diberikan oleh ISA.

Sijil halal yang diberikan ISA untuk produk Shaklee

Diharapkan dengan penerangan ini anda semua boleh mengetahui yang produk Shaklee ialah halal dan selamat untuk di konsumsi. Dan anda tidak perlu was-was lagi untuk mengkonsumsinya. 

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
—————————————————

Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya ( whatsapp/wechat/sms)

Qaseh Firdaus
No . Phone : 0176281787
Fb page : barangan baby qaseh firdaus
Email : ct_rania@yahoo.com

0 thoughts on “Status Halal Shaklee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *