Simptom Penyakit Asma

Hampir 20 peratus pesakit hanya mengalami batuk yang berlanjutan. Simptom asma adalah disebabkan oleh penyempitan dan inflamasi saluran udara yang berlaku akibat alahankepada persekitaran, salah makan, ubat-ubatan dan tekanan,. Serangan asma berlakuapabila saluran udara menjadi sempit akibat pengecutan ototdi sekeliling saluran udara serta tersumbat kerana inflamasi dan rembesan cecair yang banyak dari saluran udara yang membengkak. Simptom-siptom ini juga mungkin lebih teruk pada waktu subuh dan malam.

Walaupun asma tidak boleh sembuh, ia boleh dikawal dengan ubat-ubatan yang adapada masa sekarang. Setiap pesakit boleh menjalankan aktiviti seperti biasa seperti orang lain. Jika mereka mematuhi arahan doktor dengan baik. Punca sebenar asma masih belum diketahui. Kaitan faktor genetik atau keturunan merupakan salah satu sebabpenting dan ini dapat dilihat di mana dikalanagan keluarga pesakit asma biasanya terdapat ahli keluarga yang lain yang mengidap asma, resdung ( rhinitis), atau dermatitis( atopy skin disease). Antara faktor yang menyebabkan serangan asma adalah pesakit menyedut kutu debu, debunga, bulu kucing, atau anjing, pencemaran udara, asap rokok, kurang senamandan kesan beberapa ubat-ubatan.

Ibu mengandung pun boleh terkena asma

Pesakit asma boleh mengambil vitamin shaklee untuk merawat penyakit ini diantaranya iaitu :

Shaklee Omega Guard diekstrak dari ikan laut air sejuk ( sardin, mackerel, herring, anchovies ) di perairan negara Jepun. Ia bukan dari minyak ikan. Omega Guard adalah 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan. Berbanding dengan produk omega dipasaran. Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi. Satu sajian Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid – lemak omega -3 EPA dan HDA.

Omega Guard

Para saintis Shaklee telah mencipta asid folik secara semula jadi yang pertama di dunia dengan kadar keboleh serapan ( bioavailability) yang sangat tinggi dan berkualiti. Ini kerana,asid folik yang semula jadi tidak mudah untuk diserap oleh tubuh, dan hampir 99% asid folik yang terdapat dalam pasaran bersifat sintetik.   B Complex Shaklee mengandungi 8 komponen penting vitamin B, termasuklah 100% biotin dan asid folik. Kesemua 8 komponen ini perlu ada pada vitamin B Complex untuk mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna.

B Complex

Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protin berasaskan kacang soya. Pada hakikatnya pengasingan protin yang pertama ini dicipta oleh Dr. Shaklee pada awal 70-an. Dimana, kini banyak ujian klinikal telah membuktikan bahaqa Dr Shaklee telah lama mengetahui protin soya adalah faktor utama dalam penjagaan kesihatan yang unggul.

ESP

Nah untuk mengatasi penyakit asma anda, anda boleh mengambil vitamin shakle untuk merawat penyakit tersebut. Anda boleh membuat pembelian DISINI. Sangat mudah bukan..?? nah tunggu apalagi, dapatkan segera yer…

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
—————————————————

Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya ( whatsapp/wechat/sms)

Qaseh Firdaus
No . Phone : 0176281787
Fb page : barangan baby qaseh firdaus
Email : ct_rania@yahoo.com

0 thoughts on “Simptom Penyakit Asma

  1. Asma penyakit yang boleh dirawat..elakkan dai persekitaran yang tak bersih dan berhabuk…jika anda salah satu pengidap penyakit ini segera lah ambil vit shaklee untuk rawatan segera..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *