Rawat Jerawat dan Kulit Kusam secepat mungkin

Dalam entry yang terdahulu saya ade berkongsi dengan anda cara-cara merawat masalah jerawat dari luar, iaitu dari segi pembersihan muka, penggunaan krim pelindung matahari dan sebagainya. Untuk enrty kali ini saya ingin berkongsikan kepada anda cara merawat jeragat dan kulit kusam dari dalaman pula. Merawat jerawat ini sangat penting kepada kita kerana terlalu banyak masyarakat kita sekarang ini yang bermasalah dengan kehadiran jerawat ini.
Sebenarnya kaedah merawat jerawat dari dalam ini sudah pun diketahui oleh umum tetapi yang membezakan antara seorang yang mempunyai masalah jerawat dengan yang tidak adalah kaedah cara rawatan dan penjagaan masalah jerawat mereka. Adakalanya penghidap masalah jerawat yang satu dengan yang lainnya tidak sama cara penyelesaian masalah mereka, begitu juga penyakit jerawat ini ada yang boleh hilang  dan ada juga yang sukar hilang.
Bagi mengatasi masalah jerawat dari dalam, penghidap penyakit jerawat harus mengamalkan beberapa garis panduan yang boleh membantu mengurangkan radang kulit, penghasilan sebum atau minyak berlebihan di kulit muka serta meningkatkan lagi kebolehan kulit muka memperbaiki sel-sel kulit muka dengan pantas. Cara terbaik adalah untuk merawat masalah jerawat dari dalam adalah dengan :

Mengawal kandungan gula dari dalam badan

Tindakan mengawal kandungan gula dari dalam adalah satu langkah yang penting. Kandungan glukosa akan menyebabkan pengeluaran insulin yang boleh mengakibatkan berlakunya pertumbuhan jerawat pada kulit kita jika berlebihan.  Contohnya mengkonsumsi makanan atau minuman yang banyak kandungan gula di dalamnya.

Mengurangkan pengambilan Iodin


Iodin adalah salah satu suplimen penting dalam badan yang berfungsi mengekalkan kecergasan serta mengimbangkan berat badan, tetapi jika terlebih pengambilannya, iodin boleh menyebabkan liang kulit muka yang tersumbat membengkak menjadi jerawat. Untuk mengurangkan iodin dalam badan, anda boleh ambil pil garam air laut asli dan elak dari memakan udang dan makanan laut. Ramai yang tak sedar bahwa iodin  terkandung dalam garam yang digunakan untuk menambah perisa cip kentang  yang kita makan.

Mengambil suplement seperti Omega, mineral dan multivitamin


Kebanyakan masyarakat kita tidak menitikberatkan tentang pengambilan multivitamin seperti vitamin A,D,E,C, B dan vitamin yang lain-lainnya. selain pengambilan mineral seperti magnesium, zinc selenium dan mineral yang lainnya. Multivitamin dan mineral berfungsi  untuk memberikan zat-zat yang diperlukan oleh sel-sel kulit untuk memperbaiki kerosakan yang terjadi.

Kelebihan Vita C Plus
Kelebihan B Complex
Kelebihan Vita E Complex

Pengambilan Omega Guard boleh membantu untuk merawat masalah jerawat
Anda juga dinasihatkan untuk tidak mengambil makanan dan minuman seperti ayam, daging, hasil tenusu, makanan ringan serta minuman berkarbonat kerana ianya menyebabkan jerawat anda lebih jelas dan mengalami imflamasi.

Kelebihan Omega Guard

Saya berharap perkongsian kali ini dapat membantu anda untuk menyelesaikan masalah jerawat anda sekaligus dapat membantu anda untuk merawat dan menghilangkan jerawat anda. Amalkan gaya hidup yang sihat untuk memastikan anda dan orang-orang tersayang anda tetap sihat senantiasa. Jika anda ingin mendapatkan Vitamin-Vitamin yang saya telah kongsikan kepada anda, anda boleh membuat pembelian dengan klik sahaja link dibawah ini. Barang yang anda order akan dikirim terus oleh Shaklee kepada anda melalui kurir ke alamat yang anda telah berikan. Jadi anda hanya perlu tunggu saja sampai barang anda dihantar kepada anda. Sangat mudah kan….??? tunggu apalagi…atasi masalah jerawat anda sekarang juga….

SAYA NAK BELI SET INI…

Anda ingin mendapat potongan harga atau discount sampai 20 %.…?
Boleh saja….anda boleh hubungi sms/whatsapp/telegram/wechat ke 0176281787


JOM JADI AHLI….

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
—————————————————

Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya ( whatsapp/wechat/sms)

Qaseh Firdaus
No . Phone : 0176281787
Fb page : barangan baby qaseh firdaus
Email : ct_rania@yahoo.com

0 thoughts on “Rawat Jerawat dan Kulit Kusam secepat mungkin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *