Rawat Denggi Dari Awal Untuk Mendapatkan Tenaga Dan Sihat Semula Tanpa Ubat

Musim hujan dan panas yang tak menentu kadang membawa pelbagai penyakit kepada kita. Contohnya saja demam denggi.Kebanyakan demam denggi akan mulai mewabak dikala cuaca mulai hujan dan panas. Tahukah anda apa itu denggi ? Demam denggi adalah sejenis penyakit jangkitan virus yang merebak melalui gigitan nyamuk Aedes aegypti yang telah dijangkiti. Demam denggi adalah sejenis jangkitan virus.  Ada 4 virus yang boleh menyebabkan terjadinya demam denggi ini. Diantaranya iaitu, DEN 1, DEN 2, DEN 3, dan DEN 4.

nyamuk Aedes yang berbahaya

Kebiasaannya demam akan terjadi pada hari ke tiga (3 ) hingga hari ke empat belas(14) Selepas digigit nyamuk yang dijangkiti, kebiasaannya 4 hingga 7 hari. Selalunya ia akan bermula dengan demam kuat yang mengejut, sakit kepala yang teruk, sakit pada bahagian belakang mata serta otot-otot dan sendi. Ruam merah di sekitar kaki atau tangan. Kadang pesakit akan merasakan loya dan kurang selera makan.denggi akan menyebabkan panas tinggi

Apabila anda mengalami ciri-ciri seperti tadi, ada baiknya anda segera berjumpa doctor atau terus memeriksakan diri ke hospital. Jangan tunggu sampai ianya berlarutan dan semakin parah. Kerana demam denggi jika tak dirawat segera boleh membawa maut.

salah satu penyebab denggi

Banyak penyebab terjadi gejala denggi dikalangan kita hari ini. Selain pembangunan yang cukup pesat, peningkatan penggunaan bahan plastik dan pembuangan tayar lama boleh menyebabkan pembiakan nyamuk berlaku. Untuk membendung terjadinya gejala demam denggi ini, kita sudah semestinya mengamalkan hidup bersih dan menjaga persekitaran. Budayakan membuang sampah pada tempatnya dan memeriksa takungan air agar sentiasa bersih dan jauh dari jentik-jentik nyamuk. Budayakan hidup bersih sangat penting agar kesihatan kita dan orang sekeliling turut terjaga.

salah satu Cara Fogging yang dapat dilakukan untuk mengusir nyamuk

Apabila ada masa senang, galakkan ahli keluarga untuk sama-sama membersihkan area rumah dan persikataran agar bebas dari nyamuk aedes. Hapuskan tempat pembiakan nyamuk disekeliling rumah. Buang semua bekas yang boleh menankung air hujan terutamanya di dalam besen, tayar lama, pasu bunga, bekas plastik dan juga tong-tong terbiar. Jangan lupa untuk kerap menukar air haiwan peliharaan.

Jika anda sudah terkena jangkitan demam denggi, segeralah berjumpa pegawai perubatan atau pusat kesihatan berhampiran. Rehat dan banyakkan meminum air masak. Jelum badan dengan air atau mandi. Ambil ubat penurun demam dan mengurangkan kesakitan.

Anda boleh juga mengamalkan pengambilan supplement untuk mendapatakan kembali tenaga anda dan sihat semula.Pengambilan makanan tambahan sangat digalakkan untuk badan kembali cergas dan aktif. Diantara makanan tambahan yang boleh anda ambil seperti Vitamin Shaklee. Diantaranya iaitu,Vita C PlusPerformance Drink dan juga Esp untuk mengembalikan tenaga anda yang hilang.


Nak Rawat Demam Denggi Tanpa Ubat? Ini Membantu… from iReach HD on Vimeo.

Anda mahu jadi ahli Shaklee dan nikmati potongan hebat 15%-20%

Anda ingin mengetahui cara daftar Shaklee..??
Mudah sahaja… hanya klik sahaja disini : 

join ahli shaklee sekarang.png

Anda berminat untuk menjana pendapatan dari rumah …?? anda boleh isi borang ini untuk maklumat lanjut,       

Borang Side Income & Bekerja dari rumah

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
—————————————————
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya di whatsapp

Qaseh Firdaus
No . Phone : 0176281787

0 thoughts on “Rawat Denggi Dari Awal Untuk Mendapatkan Tenaga Dan Sihat Semula Tanpa Ubat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *