Phytocol-ST Shaklee menurunkan kolesterol dengan berkesan

Assalamualaikum……salam sejahtera kepada semua….

Berita gembira untuk semua, khususnya kepada mereka yang mengalami masalah kolesterol yang tinggi, Shaklee telah menghasilkan satu produk baru yang bernama Phytocol-ST yang trlah dilancarkan pada awal June 2014 yang lalu. Produk ini sebenarnya telah lama di dirasmikan di U.S tahun yang lepas dengan nama Cholesterol Reduction Complex. Atas saranan pihak berwajib, nama nya perlu ditukar kepada yang lain atas kemaslahatan sejagat.

Menurut Malaysia National Health and Morbidity Survey 2011, seramai lebih 6 juta rakyat Malaysia mengalami masalah kolesterol tinggi, bermaksud setiap 3 orang, seorang daripadanya mengalami masalah kolesterol.

Apa itu kolesterol ?

Kolesterol adalah metabolit yang mengandungi lemak sterol (bahasa inggeris : waxy steroid) yang ditemukan pada membran sel dan disirkulasikan dalam plasma darah. Tingginya kadar kolesterol dalam tubuh menjadi pemicu munculnya berbagai penyakit. Pola makan sihat merupakan faktor utama untuk menghindari hal ini. Akan tetapi, takbsmeua kolesterol berdampak buruk bagi tubub. Hanya kolesterol yang termasuk kategori LDL saja yang berakibat buruk sedangkan jenis kolesterol HDL merupakan kolesterol yang dapat melarutkan kolesterol jahat dalam tubuh. Batas normal kolesterol dalam tubuh adalah 160-200mg.

Fungsi Kolesterol

  • Penting untuk membina membran sel
  • Precursor hormon steroid
  • Penghasil bile acid oleh hati
  • Metabolisma vitamin latur lemak (vitamin A, D, E dan K).

Seseorang individu terdedah kepada serangan jantung apabila ia mempunyai kolesterol LDL ( often termed as bad cholesterol) yang lebih tinggi daripada kolesterol HDL ( good cholesterol).

Mereka juga terdedah kepada masalah lain seperti :

Antara faktor yang menyebabkan kolesterol  tinggi yaitu :

Apakah langkah untuk mengurangkan masalah kolesterol…?

  • Diet yang sihat dan seimbang kaya dengan serat
  • Pengawalan berat badan
  • Meningkatkan aktiviti fizikal
  • Berhenti merokok dan minuman beralkohol
  • Amalkan pengambilan makanan tambahan (food suplement)

Shaklee dengan ini memperkenalkan produk terbarunya, Phytocol-ST yang dihasilkan daripada formulasi propietari yang terbukti secara klinikal dapat menghalang penyerapan Kolesterol  LDL. Ia dihasilkan daripada adunan mantap sterols dan stanol yang dijumpai dalam tumbuh-tumbuhan, buah-buahan, sayur-sayuran dan bijirin. Ia membekalkan 2000 mg fitosterol ke dalam diet harian anda untuk merendahkan paras kolesterol dalam badan secara semulajadi seperti yang di syorkan oleh Institut Kesihatan Kebangsaa (NIH).

Ia adalah bersamaan :

Bagaimana Phytocol-ST bertindak ?
Kolesterol dari diet yang kita makan akan diserap ke dalam darah. Ini kerana kolesterol phytosterol menyerupai molekul kolesterol darindiet kita. Phytosterol juga malah akan mengikat kolesterol diet dalam usus untuk dinyahtinjakan. Jadi, ada dua mekanisma utama.

Apa lagi kebaikan yang anda dapat selain dapat turunkan kolesterol ?

Phytocol-ST dapat meningkatkan sistem imun anda
Stimulate penghasilan insulin
Mengurangkan masalah prostat ( BPH).

Anda juga dinasihatkan untuk mengambil Omega guard Shaklee bersama-sama untuk keputusan yang memuaskan kerana Omega Guard menurunkan kolester dalam badan yang sedia ada dengan membakarnya.

Saya nak BELI

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
—————————————————

Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya ( whatsapp/wechat/sms)

Qaseh Firdaus
No . Phone : 0176281787
Fb page : barangan baby qaseh firdaus
Email : ct_rania@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *