Penyebab Sakit Pinggang

Dalam keseharian kita kadangkala sering sekali mengalami sakit pinggang. Tak kira umur tua ataupun muda, pastinya pernah mengalaminya. Terlalu letih bekerja boleh jadi mengakibatkan sakit pinggang.  Sakit pinggang yang dirasai mungkin kerana memikul beban berat disekitar tulang, sendi dan otot sekitar pinggang.

Sakit pinggang selalu dialami kerana sering mengangkat barang berat

Bagi pekerja yang sehari-hari melakukan pekerjaan berat seperti kontraktor rumah atau pekerja kedai yang sering mengangkat beban berat pasti selalu mengalami masalah ini. Hampir semua orang mengalami ganguan sakit pinggang ini. Sakit pinggang mempunyai hubungan erat dengan susunan tulang belakang hingga ke tulang ekor. Tulang belakang memiliki ruas tulang yang membentuk satu kesatuan yang berfungsi untuk tubuh ketika berdiri, duduk dan melakukan pelbagai aktifitas sehari-hari.  Sakit pinggang ini terjadi kebanyakan kerana terlalu banyak berdiri atau duduk.  Sakit pinggang juga selalunya terjadi kepada wanita mengandung.

Diantara penyebab sakit pinggang ialah;

  • Adanya gangguan pada struktur dan kesatuan fungsi belakang
  • Posisi atau gerak tubuh yang salah sehingga mengakibatkan urat dan tulang belakang terjepit dan menimbulkan sakit pada pinggang.
  • Terlalu aering membawa bebanan atau mengangkat barang-barang berat.
  • Pada wanita terdapat sakit pinggang kerana memakai kasut tinggi.
  • Posisi tidur yang salah
  • Kurang melakukan senaman
  • Terkadang sakit pinggang juga berkaitvrapat dengan sakit buah pinggang. Disebabkan kerana kurangnya asupan air dalam badan.

Anda boleh mengambil Omega dan Ostematrix yang boleh melegakan sakit pinggang yang anda alami.

Omega Guard

Omega guard berfungsi untuk menguatkan  tulang, serta menjaga sel-sel pembuluh darah dan jantung tetap sihat. Anda boleh baca maklumat yang lebih terperinci tentang omega guard ini disini.

OsteMatrix

Ostematrix berfungsi menguatkan tulang  dan mengandungi kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka gigi, sistem saraf, ia juga merawat tulang retak. Informasi tentang ostematrix uni anda boleh baca selangkapnya disini.
Apabila anda selalu mengalami masalah sakit pinggang ini, amalkanlah mengambil Omega Guard dan Ostematrix agar anda terbebas dari sakit pinggang ini. Pangambilan berterusan juga menggalakkan anda tetap sihat dan memiliki tulang yang sihat. Tunggu apalagi …dapatkan segera..anda boleh mendapatkannya disini. Sangat mudah bukan…barang yang anda pesan akan dikirim oleh pihak Shaklee ke address yang anda berikan. Sangat mudah bukan..? Nah tunggu apalagi..? Dapatkan segera. .

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
—————————————————

Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya ( whatsapp/wechat/sms)

Qaseh Firdaus
No . Phone : 0176281787
Fb page : barangan baby qaseh firdaus
Email : ct_rania@yahoo.com

0 thoughts on “Penyebab Sakit Pinggang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *