Pentingnya Minyak Ikan Untuk Kesihatan Yang Perlu Anda Ketahui

Apakah anda tahu kepentingan mengambil minyak ikan untuk kecerdasan minda anak anda ? Minyak ikan sangat diperlukan untuk sel -sel otak berhubung. Secara umumnya minyak ikan sering disebut minyak Omega 3 yang bermanfaat bagi perkembangan sel otak, organ penglihatan dan tulang, serta menjaga sel-sel pembuluh darah dan jantung yang tetap sihat. 

Omega Guard baik untuk perkembangan kanak-kanak

Omega Guard Shaklee ialah salah satu contoh minyak ikan terbaik di dunia yang diekstrak dari ikan laut air sejuk diperairan negara Jepun. Ianya dihasilkan melalui suatu proses penyulingan prorietari tiga molekul untuk mengestrak asid lemak omega 3 yang paling tulen dan paling semulajadi. Banyak sangat manfaat Omega Guard yang perlu anda ketahui dan ianya sudah saya terangkan pada entry sebelum ini.

Omega GuardKenapa ikan laut air dalam ?

Pada tahun 1970, seorang saintis Amerima, pemenang Nobel Price, telah menemui satu rahasia : penduduk Eskimo yang hidup dalam persekitaran yang berbeza mempunyai tahap kesihatan yang berbeza.


gambar dari google

Orang Eskimo yang hidup di Greenland, Denmark yang bekerja sebagai nelayan tidak menghidapi masalah jantung, lelah, tekanan darah tinggi dan kencing manis. Manakala, kaum Eskimo yang menetap di Amerika utara yang bekerja sebagai pemburu  dan makanan utama mereka ialah daging yang mengandungi banyak kolesterol, mengahadapi banyak masalah kesihatan yang berkaitan dengan jantung.organ jantung 

Penyelidikan lanjut mengenai ikan air laut sejuk menunjukkan ikan air laut mengandungi asid lemak tidak tepu sangat  tinggi, iaitu EPA dan HDA yang boleh merendahkan lemak dalam darah, menurunkan pengumpulan platlet darah dan melambatkan pembentukan thrombus, merawat penyakit lelah dan alahan kulit dengan berkesan.gambar dari google

Oleh itu penting bagi kita untuk mengambil Omega Guard sebagai makanan tambahan setiap hari. Untuk kesihatan yang baik. Omega Guard diperlukan untuk pembakaran lemak yang jahat dalam tubuh badan kita. Pengabilan secara komsisten akan dapat mendatangkan hasil yang anda inginkan. 

testimoni pengguna

Sempena bulan promosi Omega Guard kali ini, anda boleh mendapatkan Omega Guard dengan belian 6 botol percuma 1 botol dan belian 2 botol menapakan less 5% lagi. Sangat berbaloi-baloi jika anda dapatkan sekarang ini, dapatkan segera.


Rujukan : Buku nutrisi shaklee

Anda mahu jadi ahli Shaklee dan nikmati potongan hebat 15%-20%

Anda ingin mengetahui cara daftar Shaklee..??
Mudah sahaja… hanya klik sahaja disini : 


 join ahli shaklee sekarang. png

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
—————————————————

Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya ( whatsapp/wechat/sms)

Qaseh Firdaus
No . Phone : 0176281787
Fb page : Qaseh Firdaus Shoppe  Email : ct_rania@yahoo.com

0 thoughts on “Pentingnya Minyak Ikan Untuk Kesihatan Yang Perlu Anda Ketahui

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *