NAK KURUS DENGAN SHAKLEE….???

Memiliki tubuh yang kurus dan langsing sememangnya idaman semua wanita. Apalagi seorang yang sangat menitik beratkan pada penampilan.  Tak kalah hebatnya lelaki pun memiliki keinginan yang sama untuk tetap kurus dan berbadan sasa.  Mengawal berat badan sememangnya amat digalakkan untuk mendapatkan kesihatan yang baik dan terhindar dari belbagai penyakit.

Pada kesempatan ini saya ingin membahas tentang Set Kurus Shaklee yang boleh anda ambil untuk tetap kurus dan sihat, diantara set yang boleh anda amalkan yaitu ; Alfalfa dan Lechithin.

Alfalfa dikenali sebagai agen detox

Supplement yang disyorkan untuk detox adalah Lecithin dan Alfalfa. Ia nya berfungsi merangsang usus untuk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut kepda najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita. Yang paling penting ianya semulajadi.

Kenapa perlu Detox..?

Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selain untuk mengelakkan dari masalah kesihatan yang serius, detox juga memastikan vitamin/suplement diserap lebih sempurna.

Sekiranya organ yang terlibat dalam penyerapan vitamin seperti usus mengalami masalah, kemungkinan besar vitamin tidak diserap dengan sempurna.

Lecithin membakar lemak


Fungsi utama Lecithin

adalah sebagai pemecah/pencair ataupun fat emusifier. Apabila Lechitin bertemu dengan lemak-lemak degil, ia akan memecahkan dan bercampur/bergabung  dengan lemak-lemak tersebut dan seterusnya membawa ia keluar. Tahukah anda apabila anda mengambil Lechitin dan melakukan senama, ia akan lebih cepat membakar lemak.

Membina  dengan Cinch Shake

Kandungan dalam Cinch diperkaya dengan Leucine dan ianya dirumus khas intuk membantu anda memecahkan kitaran diet. Untuk setiap hidangan Shaklee Cinch, anda akan mendapat

  • 24 gram protein
  • 24 jenis vitamin dan mineral penting
  • 6 gram serat larut

Protein amat diperlukan bagi pembinaan otot. Dengan otot yang sihat mampu menaikkan kadar metabolisme dan juga membakar kalori dengan baik. Kelebihan protein juga membantu anda merasa kenyang dan secara tak langsung memebantu anda mengurangkan pengambilan makanan antara waktu makan.

Kebaikan Cinch Shake

  • Rendah indeks glisemik=22; sesuai untuk penghidap kencing manis di mana membantu mengekekalkan tahap gula dalam darah yang normal dan memberi  tenaga yang konsisten.
  • Powered by Leucine untuk memelihara otot semasa anda menurunkan berat badan.
  • Mengandungi 24 gram protein untuk setiap hidangan membuatkan anda merasa kenyang.
  • Kandungan serat yang tinggi= 6 gram serat setiap hidangan.
  • Memberi 35% atau lebih nilai harian 21 vitamin dan mineral penting
  • Dihasilkan dari soya bebas GMO ( non GMO Soy)
  • Tiada perasa tiruan, warna atau pemanis.

Dari kajian klinikal, Cinch membantu menghilangkan lemak yang terdapat pada otot dan dengan bantuan Leucine, akan membina otot dan mengekalkannya dalam bentuk jisim tanpa lemak ( lean muscle).

Cara pengambilan set kurus diatas yaitu;

Alfalfa
5 biji alfalfa sebelum breakfast
5 biji sebelum tidur

Lecithin
3 biji selepas lunch
3 biji selepas dinner

Cinch Shake
1 scoop dicampur dengan 250 ml susu rendah lemak ataupun air putih. Guna shaker. Untuk permulaan ambil sekali sehari sebagai meal replacement. Nak biasakan badan dengan pengambilan Cinch Shake sebagai meal replacement. Sama ada makan siang atau makan malam. Apabila habis 1 canister , ambil 2kali sehari . Kesan penurunan lagi cepat. Ambil sarapan pagi-makan siang, atau makan siang-makan malam.
Disarankan anda meminum air putih sehari paling sedikit 2 liter. Boleh minum sejam sekali 1 gelas air putih.
Elakkan makanan yang berlemak dan kalori tinggi. Ambik makanan yang berkhasiat. Senaman.

saya nak BELI SET Ini…

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
—————————————————

Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya ( whatsapp/wechat/sms)

Qaseh Firdaus
No . Phone : 0176281787
Fb page : barangan baby qaseh firdaus
Email : ct_rania@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *