Mengapa Kita Memerlukan Supplement

Nutrisi yang diperolehi daripada sumber makanan sahaja kadang-kala tidak mencukupi untuk memberikan kesan pencegahan penyakit. Buah-buahan dan sayuran mungkin tercemar dengan  penggunaan racun perosak serta baja sintetik yang boleh membahayakan kesihatan. Zat makanan mudah hilang semasa proses pengangkutan, penyimpanan  dan penyediaan  (memasak).

gambar diambil dari Google

Anda Hadapi Kekurangan Nutrisi  ?


97% rakyat Malaysia TIDAK mengambil   makanan seimbang. Masalah ini bermula seawal waktu sarapan.
Apakah anda minum 3 gelas susu rendah lemak setiap hari ?
Adakah anda makan serat (fiber) setiap hari ?
Adakah anda makan ikan sekurang-kurangnya   2 kali dalam   seminggu ?
Adakah anda makan 4 hidangan sayuran hijau /kuning/merah setiap hari ?
Adakah anda makan 2 hidangan buah-buahan   setiap hari ?
Adakah anda mengawal pengambilan makanan yang manis dan berlemak ?
Adakah anda mebgekalkan berat badan yang ideal tanpa berdiet ?
Jika jawaban
“TIDAK” pada mana-mana soalan diatas, anda berpotensi untuk mengalami kekuarangan vitamin.

Pengambilan pil penahan sakit, laksatif, ubat-ubatan,alkohol, minuman keras dan antibiotik boleh mengganggu penyerapan zat makanan. Amalan diet yang tinggi kafein, lemak, kolesterol, gula dan garam dapat mengurangkan simpanan zat makanan dalam tubuh. Pengambilan makanan yang tidak  seimbang serta tidak mengikut piramid makanan yang dixadangkan boleh mengganggu keseimbangan sistem tubuh.

Gaya hidup masakini dengan kehidupan yang lebih sibuk dan mencabar menyebabkan ramai yang kurang menitikberatkan kesihatan diri. Kesibukan menyebabkan ramai individu memilih makanan segera yang tudak/kurang berkhasiat  dan boleh menyumbang kepada masalah kesihatan.

Mengapa Penting Mengambil Produk Shaklee ?

Produk Shaklee berdasarkan bahan semulajadi  yang tulen dan bebas dari bahan pengawet   tiruan ,pewarna dan perisa. Setiap bahan diuji dengan kawalan  dan bebas dari bahan berbahaya seperti racun serangga. Setiap ramuan botanikal juga diuji oleh pihaknketiga. Setiap produk mengandungi ramuan aktif yang tepat untuk kesihatan yang optimum secara konsisten.


Produk Shaklee


Shaklee mematuhi Good Manufakturing Practice, piawaian kawalan kualiti yang lebih ketat berbanding yang lain. Produk shaklee terserlah di seluruh dunia dengan membantu para atlet dan angkasawan NASA untuk misi mereka. Produk Shaklee di Malaysia disahkan HALAL  oleh ISLAMIC SERVICE  OF AMERICA  (ISOA), badan yang diikhtiraf JAKIM

Kesihatan adalah tenaga, kecergasandan kesejahteraan. Anda akan ketahuinya apabila anda merasainya, apabila aanda melihatnya. Kehidupan yang sihat adalah sesuatu yang menarik dan iadamkan oleh semua orang. Orang yang sihat senantiasa bertenaga, ceria dan kelihatan menarik. Nutrisi Shaklee telah membantu mewujudkan kehidupan yang lebih sihat kepada berjuta-juta orang selama lebih 50 tahun. Alamilah kehebatan kesihatan dengan nutrisi Shaklee.

Anda mahu jadi ahli Shaklee dan nikmati potongan hebat 15%-20%

Anda ingin mengetahui cara daftar Shaklee..??
Mudah sahaja… hanya klik sahaja disini :
 CARA JADI AHLI SHAKLEE SECARA PERCUMA
 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
—————————————————

Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya ( whatsapp/wechat/sms)

Qaseh Firdaus
No . Phone : 0176281787
Fb page : barangan baby qaseh firdaus
Email : ct_rania@yahoo.com

0 thoughts on “Mengapa Kita Memerlukan Supplement

  1. Pentingnya mengambil makanan tambahan untuk kesihatan anda. Kerana mungkin pengambilan makanan sehari-hari kita tidak memenuhi keperluan tubuh badan kita. Ditambah lagi dengan gaya hidup yang tak seimbang.

  2. itu yang bahaya kalau kita terkurang kalau terlebih tertumpu pada sesuatu pun payah jugakan 😉

    salam kenal sis.. jemputlah ke blog saya.kita tukar ilmu ya..insyallah saya akan cuba membalasnya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *