MASALAH MENGANTUK ATAU KURANG FOKUS SEMASA BELAJAR

Ramai diantara kita terutamanya mereka yang masih belajar yang selalu kurang fokus dalam pelajaran atau pekerjaan yang dilakukan. Kesibukan harian dan aktifiti yang padat selalu membuat kita kurang beristirehat dan selalu terlambat dalam mengambil sarapan atau makan siang. Rutinitas keseharian yang mencabar seringkali membuat kita terlupa akan keperluan zat dan sumber vitamin bagi badan kita. Apa yang patut kita ambil agar kesihatan tetap terjaga dengan baik..?
Jawabannya mudah sahaja….amalkan pengambilan Vitamin Shaklee lebih tepat untuk anda kerana ianya natural dan tanpa bahan kimia. Apa yang sesuai untuk mengatasi mengantuk dan kurang fokus ini…?

Anda boleh ambil Lechitin dan B Complex.

Antara kebaikannya yaitu :

Lechitin

Mengandungi Choline untuk menguatkan daya ingatan. Lecithin meningkatkan bekalan cholin dan acethylcholine. Acethylcholine penting untuk fungsi otak – berpikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, makan, bercakap, tidur , penghadaman dan lain-lain.
Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yamg terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak.

 B Complex

Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein. B complex boleh menghilangkan stress. Membantu meningkatkan sistem pertahanan badan. Menukarkan makanan (glukos) kepada tenaga dan membantu pelajar berpikiran postitf dan secara automatic pemikiran dan daya tumpuan akan lebih baik. VItamin B juga dapat membuatkan wajah yang lebih cantik berseri dan tidak kusam.

Saya nak BELI SET ini

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
—————————————————

Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya ( whatsapp/wechat/sms)

Qaseh Firdaus
No . Phone : 0176281787
Fb page : barangan baby qaseh firdaus
Email : ct_rania@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *