MAKANAN TAMBAHAN YANG BAIK UNTUK KESIHATAN

MAKANAN KESIHATAN YANG BAIK UNTUK KANAK KANAK DAN DEWASA


Zaman sekarang ramai para ibu bapa yang mengeluh kerana pemakanan kanak-kanak yang kurang berzat dan kanak-kanak mereka selalu mengemari makanan ringan, sehingga sering kali jatuh sakit. Bagaimana peranan kita sebagai ibu bapa untuk mencegah kanak-kanak terserang penyakit yang akan memudaratkan kesihatan mereka..? dengan memilih makanan yang baik dan berkualitas tentunya kanak-kanak akan tumbuh dengan sihat dan kuat serta terhindar dari berbagai penyakit.

Untuk mendapatkan kesihatan yang baik untuk kanak-kanak kita, tentunya kita sebagai ibu bapa harus pandai dalam memilih makanan apa sahaja yang akan kita sajikan kepada mereka. Seperti makanan yang mengandungi karbohidrat , protein, sayuran, dan buah-buahan. Keperluan susu pun sangat penting bagi mendapatkan kalsium yang penting bagi tubuh badan mereka.


Tak kalah pentingnya juga makanan tambahan seperti Meal Shake dan Omega Guard ini. Dengan gaya hidup yang lasak dan senantiasa berlari aktif, kanak kanak tidak punya waktu untuk duduk diam menikmati makanan yang seimbang. Sebab itulah mereka perlukan pilihan makanan segera yang baikuntuk mereka dengan pilihan kandungan rendah lemak rendah glisemik seumpama Shaklee Meal Shake.

Memberikan 19 vitamin dan mineral penting sebagai asaa nutrien untuk kanak kanak yang sedang membesar dan remaja untuk kekal sihat dan kuat
Sumber pemakanan serat dan protein terbaik.
Kaya dengan sumber Kalsium

Glisemik indeks yang rendah. 

Omega 3 adalah asid lemak yang penting (EFA), dan tidak boleh diperbuat oleh badan kita .
Kebanyakan tubuh tidak mendapat secukupnya 0mega-3 ini, dan orang yang dalam darahnya ada mengandungi trigliserida yang tinggi perlu lebih banyak Omega-3.

Asid lemak Omega-3 boleh didapati dalam minyak ikan dan tumbuhan tertentu. Minyak ikan mengandungi kedua-dua DHA dan EPA, manakala walnut, flaxseed, dan minyak zaitun mengandungi ALA. ALA ni akan diuraikan kepada EPA dan DHA, jadi ia bergantung pada tubuh juga… kalau enzim dalam badan tak berapa bagus, tak banyak lah ALA yang diuraikan. Haa… jangan taktau dalam Omega Guard Shaklee ada semua tu.. DHA, EPA, ALA…
EPA penting untuk kesihatan jantung dan sendi, manakala DHA adalah penting untuk perkembangan dan fungsi otak .

Faedah & kepentingan Omega-3:

Merendahkan tahap trigliserida dalam darah
Mengurangkan risiko serangan sakit jantung
Mengurangkan risiko ritma jantung tidak normal yang berbahaya


Mengurangkan risiko strok
Melambatkan pembentukan plak atherosclerotic
Merendahkan tekanan darah
Mengurangkan kekakuan dan kelembutan sendi
Mengurangkan risiko penyakit jantung koronari.Penyelidikan juga menunjukkan bahawa omega-3 menggalakkan kesihatan kardiovaskular dan membantu mengekalkan tekanan darah yang normal. Omega-3 juga menyokong otak, visi, dan fungsi sendi yang sihat..

Siapa Yang Sesuai Mengambil Omega Guard?


Ibu hamil
Kanak-kanak (1 tahun ke atas)
Lelaki
Warga Emas
Mereka yang mengalami darah tinggi, kolesterol tinggi, diabetesMereka yang mementingkan kehidupan sihat

Bagi ibu yang menyusu sangat digalakkan mengambil omega kerana dapat meningkatkan kandungan DHA dalam susu ibu secara langsung membantu mempertingkatkan lagi kesihatan jantung dan secara langsung memberi daya ingatan yang baik terhadap ibu dan anak. Ianya juga membantu memecahkan lemak di dalam tubuh kita. 

Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya ( whatsapp/wechat/sms)

Qaseh Firdaus
No . Phone : 0176281787
Fb page : barangan baby qaseh firdaus
Email : ct_rania@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *