Kanak-Kanak Sihat Kanak-Kanak Cemerlang

Belakangan ini ramai saya mendapat pesanan dari kawan-kawan yang bertanyakan apa makanan tambahan yang terbaik untuk kanak-kanak yang sedang membesar. Kanak-kanak seringkali terdedah kepada lingkungan yang tidak sihat seperti asap rokok dan asap pencemaran. Ditambah lagi dengan cuaca yang tak menentu saat ini,  yang membuat si manja sering kali jatuh sakit. Demam, selesema adalah penyakit yang selalu dialami oleh kanak-kanak.  Oleh itu penting bagi kita sebagai orang tua untuk memastikan mereka tetap sihat dan cergas. Adakalanya kanak-kanak mendapatkan penyakit seperti batuk dan selesema kerana persekitaran yang tengah mengalami masalah tersebut, Seperti di sekolah. Mereka terjangkit dari kawan yang sama sekolah dan kelas. Bagaimana nak mengelakkan hal ini daripada berlaku..? Kita boleh mengelakkan kanak-kanak daripada terjangkiti dengan cara membentengi kanak-kanak dengan imun badan yang kuat seperti memberikan vitamin atau makanan tambahan kepada mereka. Makan makanan yang sihat dan seimbang. Selain daripada menjaga kebersihan kanak-kanak tersebut. Terapkan kepada kanak-kanak budaya mencuci tangan sesudah ke tandas dan mencuci tangan sebelum makan. Kebersihan sangat penting kerana apabila tubuh badan bersih maka penyakit tak kan menghampiri kita.

3 Serangkai yang baik untuk kanak-kanak

Disini saya ingin berkongsi dengan anda semua tentang makanan tambahan yang boleh dia ambil oleh si manja anda seperti Meal Shakes, Chewable vita C Plus 100 mg dan Omega Guard.  Ke tiga jenis makanan tambahan ini sangat baik untuk perkembangan si manja anda. Pengambilan secara berterusan akan menghindarkan kanak-kanak daripada serangan demam dan selesema. Antara kebaikan makanan tambahan ini boleh saya uraikan sebagai berikut ;
Meal shakes, serbuk tepung yang mempunyai perisa vanilla yang hanya diperlukan sesudu teh sahaja setiap hari. Mempunyai rasa yang sangat lazat. Yang terkandung di dalamnya menyediakan 24 jenis vitamin dan mineral. Ia dibuat daripada bahan  semula jadi yang terdiri dari buah-buahan,  sayur-sayuran,  kacang soya, laktolbumin (sejenis susu) dan lain-lain.  Meal Shakes dihasilkan untuk semua golongan seperti bayi, pelajar, kanak-kanak membesar, ibu mengandung, para atlet,  pengamal sayuran, orang sakit, orangvyang sibuk bekerja atau orang yang selalu mengambil makanan segera. Jika anda mencari sarapan pagi yang penuh berkhasiat,  meal shakes shaklee merupakan pilihan bijak.

Meal Shakes

Chewable Vita C plus 100 mg, meningkatkan sistem imun. Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman,mengukuhkan sistem imun, mempertingkatkan alergi hidung dan kulit, astma. Juga menyingkatkan waktu pemulihan dan mengurangkan symptom flu dan selesema. Mencantikkan kulit, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukan pigment. Chewable Vita-c 100mg sesuai untuk kanak-kanak/dewasa yang sukar menelan tablet. Membantu mengekalkan  pertahanan semulajadi tubub badan. Dan baik untuk kesihatan tulang, gusi, gigi serta struktur am badan.

Chewable Vita C Plus 100mg

Omega Guard, omega 3 merupakan asid lemak yang penting yang tak dapat dihasilkan oleh badan kita. Oleh itu, kita perlu mengambilnya daripada makanan. Omega 3 dari asas tumbuhan tidak boleh ditukarkan kepada EPA dan DHA secara berkesan oleh badan. Omega 3 membantu rembesan prostaglandin dengan lebih berkesan untuk menghalang prostetomegaly dan membuang air kecil yang timbul daripada punca andropos. Omega Guard sangat sesuai untuk kanak-kanak kerana menggalakkan pertumbuhan mental untuk dewasa dan kanak-kanak.  Mengurangkan paras kolesterol dan tekanan darah.  Mengurangkan risiko kanser payudara, prostat dan usus. Mengurangkan Radang sendi.

Omega Guard

Diharapkan dengan mengkonsumsi makanan yang sihat juga mengamalkan gaya pemakanan yang sihat. Kanak-kanak akan terhindar dari pelbagai penyakit. Awasi persekitaran rumah anda dan berilah makanan tambahan seperti vitamin Shaklee yang telah diuraikan di atas tadi. Kanak-kanak adalah permata yang sangat berharga bagi kita semua, jagalah mereka sebaik mungkin dan pastikan kesihatan mereka pada tahap yang terbaik.
Berikan lah yang terbaik untuk mereka tumbuh membesar dengan sihat. Anda ingin membuat pembelian Set Kanak-kanak ini…??? caranya mudah sahaja, hanya perlu KLIK DISINI sahaja. Barang yang anda pesan akan segera dikirim oleh pihak Shaklee ke address yang anda telah berikan melalui kurir. Sangat mudah bukan…?? nah tunggu apalagi, pesan sekarang yaa.. 

Rujukan: buku nutrisi Shaklee

 These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
—————————————————

Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya ( whatsapp/wechat/sms)

Qaseh Firdaus
No . Phone : 0176281787
Fb page : barangan baby qaseh firdaus
Email : ct_rania@yahoo.com

0 thoughts on “Kanak-Kanak Sihat Kanak-Kanak Cemerlang

  1. Set kanak-kanak Shaklee ini memang menjadi pilihan saya dan suami. Memang nampak perubahan pada kesihatan dan potensi anak. Ibubapa yang masih ragu-ragu untuk mencuba, jangan lepaskan peluang yer..^_^

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *