Dua Fakta Tipu Tentang Kanser Payudara

Terjumpa Ketulan?
Jangan panik. Perlu diketahui, 4 daripada 5 ketulan adalah ketulan biasa dan bukannya kanser. Berikut adalah jenis ketulan yang tidak perlu anda risaukan.

>> Cysts
Anda mungkin perasan yang ia akan bertambah besar, bengkak dan sakit. Ia muncul beebrapa hari sebelum hari haid anda. Ia mudah menyerang wanita yang melebihi 35 tahun dan belum mencapai menopaus. 


cysts

>>Fibroadenoma
Ia adalah gumpalan tisu payudara. Ia mudah terjadi di kalangan wanita muda. Kadangkala berasa sakit, lembut dan kedudukannya berubah -ubah dibawah kulit. Ia boleh membesar diantara 1 sm .hingga 5 sm. 


Fibroadenomas

  • LEBIH BESAR PAYUDARA ANDA, LEBIH TINGGI RISIKO UNTUK MENDAPAT KANSER PAYUDARA. 


Kalau anda merujuk kepada obesiti, memang benar payudara besar meninggikan risiko untuk mendapat kanser. Tetapi kalau anda bercakap tentang saiz, pendapat diatas adalah tidak benar sama sekali. Risiko untuk mendapat kanser berkait dengan peningkatan tahap estrogen kerana tisu lemaklah yang menghasilkan hormon tersebut. Tidak perlulah menjadi kurus melidi. Cukuplah setakat anda mampu mengekalkan berat badan yang selamat. 


gambar hiasan

  • PAKAI BRA SEPANJANG HARI SEBABKAN KANSER


Kononnya pemakaian bra khususnya yang ketat akan menyekat sistem kelenjar sehingga menyebabkan toksin berkumpul di payudara sehingga terjadilah kanser. Perlu diingatkan, fakta ini tidak pernah dibuktikan lagi. Kekurangan aliran darah atau peningkatan tekanana pada payudara akibat bra yang ketat tidak akan menyebabkan sel itu bertukar menjadi sel kanser. 


gambar hiasan

Anda mahu jadi ahli Shaklee dan nikmati potongan hebat 15%-20%.  Anda ingin mengetahui cara daftar Shaklee..??
Mudah sahaja… hanya klik sahaja disini >>>SAYA NAK JOIN SHAKLEE SECARA PERCUMA

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
—————————————————

Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya ( whatsapp/wechat/sms)

Qaseh Firdaus
No . Phone : 0176281787
Fb page : barangan baby qaseh firdaus
Email : ct_rania@yahoo.com

0 thoughts on “Dua Fakta Tipu Tentang Kanser Payudara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *