Cara Mudah Untuk Hilangkan Jerawat Di Wajah Anda Dengan Cara Yang Selamat

Remaja sering di ganggu oleh sejenis penyakit akibat dari dari penjagaan wajah yang kurang baik dan juga kerana hormon. Perubahan hormon yang dapat menjadi punca timbulnya jerawat adalah masa datang bulan, kehamilan, pengambilan pil perancang dan tekanan atau stress. Apa sebenarnya jerawat ini ? jerawat adalah suatu keadaan dimana pori-pori kulit tersumbat sehingga menimbulkan kantung nanah yang meradang. Jerawat adalah pentakit kulit yang cukup besar jumlah penderintanya. Berbagai-bagai cara mereka lakukan untuk menghapuskan jerawat  hingga ada yang meminta rawatan doktor pakar, namun ianya tidak berjaya. Namun, jerawat tidak begitu banyak tumbuh pada mereka yang telah berumah tangga.


photo dari meetdoctor.com

Ada beberapa cara tradisional yang boleh anda lakukan, seperti berikut ini:


Kuning telur

  • Ambil separuh kuning telur ( telur ayam) dan campurkan dengan madu lebah kira-kira satu camca teh dan bancuh hingga telur itu kelihatan masak.

Cara menggunakannya, ialah telur yang bercampur madu itu disapu pada muka dan biarkan selama dua puluh minit barulah dicuci dengan air suam kuku.photo dari en.wikipedia.org

  • Belimbing buluh

Buah belimbing buluh yang telah tua dibelah dua, kemudian digosok bahagian yang terbelah itu ke seluruh kulit muka anda. Lakukan setiap malam sebelum masuk tidur.


photo dari hatiberderikdanberbisik.blogspot.com

  • Limau Nipis

Ambil sebiji limau nipis dan dibelah dua. Buangkan semua bijinya, bahagian yang dibelah itu digosok pada seluruh muka anda. photo dari google

Itulah diantaranya cara tradisional yang boleh anda cuba amalkan agar boleh menghilangkan jerawat. Pada kesempatan ini pula, saya akan berkongsi kepada anda cara yang boleh juga kita amalkan untuk hilangkanjerawat yang ada di wajah dengan mengambil makanan tambahan seperti Vitamin dari Shaklee. Diantaranya vitamin yang boleh kita amalkan pengambilannya setiap hari seperti Vita-C PlusAlfalfa Complex dan VivixAlfafa complex baik untuk atasi jerawat

Alfalfa Complex memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air dengan berkesan. Alfalfa mencuci darah hati dan usus. Alfalfa adalah makanan yang beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.

Vita-C Plus

Vita-C Plus membantu membentuk dan merangsang kolagen. Dengan mengambil Vita C plus setiap hari, kulit akan nampak lebih cerah dan melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama kejadian  jeragat. 

Vivix

Vivix melawan penuaan pada tahap seluler dan lebih dari itu. Didalam kajian makmal, ramuan Vivix telah menunjukkan ia memberi impak kepada empat mekanisme utama penuaan pada tahap seluler. Diantaranya melambatkan pembentukkan protin AGE (Advanced Glycation Ebd products). 

Testimoni Vivix
Testimoni Vivix dan Vita-C Plus

testimoni Vita-C Plus

testimoni Alfalfa Complex

Sangat banyak cara yang boleh kita amalkan untuk dapatkan kulit yang cantik dan bebas dari jerawat, sekarang pilihan ada terletak di tangan anda untuk memilih bagaimana nak mengatasi masalah jerawat anda. Selain mengamalkan pemakanan yang sihat dan seimbang, anda perlu juga menjaga kebersihan kulit wajah dengan penjagaan kulit yang teratur dan membersihkan wajah sekerap mungkin. 


Nah sekarang tunggu apalagi ? segeralah bertindak dengan pesan vitamin mana yang anda mahu, anda boleh membuat pembelian disini untuk memudahkan anda. Anda boleh klik pada gambar diatas untuk membuat pembelian. Klik sahaja pada gambar produk yang anda kehendaki. Kami juga boleh buat pengkhidmatan COD kepada anda yang berada di area Batang Kali, Ulu Yam, Bukit Beruntung dan Genting Highland. Konsultasi percuma kami berikan kepada anda secara ekslusif.

Anda mahu jadi ahli Shaklee dan nikmati potongan hebat 15%-20%

Anda ingin mengetahui cara daftar Shaklee..??
Mudah sahaja… hanya klik sahaja disini :

 join ahli shaklee sekarang.png

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
—————————————————

Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya ( whatsapp/wechat/sms)

Qaseh Firdaus
No . Phone : 0176281787
Fb page : Qaseh Firdaus Shoppe Email : ct_rania@yahoo.com

0 thoughts on “Cara Mudah Untuk Hilangkan Jerawat Di Wajah Anda Dengan Cara Yang Selamat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *