12 Tanda-Tanda Usus Kotor Yang Perlu Anda Ketahui

Pernahkah anda lihat suasana singki yang kotor dan meloyakan? Singki yang tersumbat dan kotor penuh dengan sisa-sisa makanan, seperti itulah suasana usus kita. Kadangkala kita tak sedar apa yang telah kita makan boleh menyebabkan toksin didalam badan.usus buntu

Tanda-Tanda Usus atau Kolon tak bersih diantaranya iaitu;

 • Sembelit
 • Selalu kentut
 • Sering sakit kepala
 • Susah nak hadam makanan
 • Selalu rasa lesu dan tak bertenaga
 • Mood tak menentu, mudah marah
 • Nafas dan najis berbau
 • Perut buncit
 • Selalu lapar
 • Wajah kusam
 • Gastrik
 • Radang hati

Bagaimana tanda-tanda itu boleh berlaku?
Semasa proses penghadaman, sebahagian besar makanan yang kita makan membentuk bahan bendalir dalam saluran usus. Kebanyakan bahan ini akan dikeluarkan daripada badan melalui proses pembuangan yang normal, tetapi ada sebahagian darinya yang melekat di dinding usus dan menjadi plag.


sakit sembelit

Plag ini boleh menyekat proses pembuangan yang betul dan menghalang penyerapan zat dan khasiat makanan. Selain itu juga menjadi tempat pembiakan parasit dan Pathogen sekaligus boleh mencemarkan darah serta meracun sistem badan kita secara keseluruhan. Badan terpaksa bekerja keras untuk mengeluarkan toksin yang berlebihan sepanjang masa, maka akan mengakibatkan terjejas keberkesanannya.

Lebih dari 90% merupakan masalah kesihatan manusia berasal dari usus besar (kolon) yang tersumbat. Ibarat kan paip yang telah digunakan bertahun-tahun, tentu akan mengalami penyumbatan dari banyaknya kotoran yang berada di dalam paip. Dr. Bernard Jensen seorang ahli diet terapi dan tisue cleaning menyatakan hampir 50% kanser terjadi pada mereka yang mempunyai masalah buang air besar.


Seorang remaja  dengan kerusi roda kerana menderita artritis serius, dilakukan pembedahan kolon, setelah 6 bulan kemudian sembuh dari penyakit atritis (radang sendi).
Seorang wanita telah melakukan pembedahan kolon mengalami penyembuhan secara berangsur-angsur dalam 6 bulan dari penyakit thyroid.
Setelah membuang bahagian usus yang berpenyakit,
beberapa pesakit sembuh dari penyakit tuberkulosis sampai penyakit sendi (reumatik).
Kesimpulannya setelah pembedahan kolon atau mencuci usus, pesakit mengalami kesembuhan yang nyata di bahagian tubuh yang lain. Secara sepintas kita melihat tidak ada hubungannya tetapi itulah hakikatnya yang membuktikan bahawa pentingnya detoksifikasi. Iaitu program pengeluaran atau pembuangan racun atau toksin dalam tubuh badan kita.

Perlu diingat termasuk gejala awal bahawa racun telah banyak dalam usus adalah terjadinya sembelit dan buang air besar yang jarang. Jadi berhati-hati kepada anda yang pembuangan harian yang tidak lancar, segera bersihkan segala racun dan zat-zat kimia berbahaya yang bersarang dalam perut anda. Kerana semakin lama ia bersarang dalam perut anda, maka semakin besar kemungkinan anda akan terserang penyakit kronik yang boleh menjejaskan kesihatan anda, uang anda dan tentu juga masa anda.

Herb Lax membantu anda untuk detoks

 • menghindari masalah sembelit
 • membersihkan najis yang tersekat
 • mengempiskan perut
 • menurunkan berat badan
 • menyingkirkan toksin dalam badan
 • menghilangkan masalah bau badan

Atasi masalah anda sekarang juga, perlu untuk detoksifikasi agar tubuh badan kita terhindar dari pelbagai penyakit yang kita tak diingini. Bagi anda yang mempunyai perut buncit dan sembelit, Herb Lax sangat membantu anda untuk kembalikan lagi keadaan anda yang normal. Tunggu apalagi, bertindaklah sekarang sebelum ianya terlambat. Caranya mudah sahaja, cukup dengan klik gambar dibawah ini Barang yang anda pesan akan segera dikirimkan oleh pihak Shaklee melalui kurir ke alamat yang telah anda berikan. Sangat mudah bukan? jadi pesan sekarang yaa… beli sekarang juga.jpg

Bagi anda yang tinggal di kawasan Batang Kali, Rasa, Bukit Beruntung, Ulu Yam, Gohtong Jaya dan Genting Highland, anda boleh mendapatkan khidmat Cash On Delivery  dari pada kami. Barang yang anda pesan akan kami kirim terus kehadapan pintu rumah anda. Hanya perlu hubungi kami di nombor talian yang tertera di bawah untuk maklumat lanjut pemesanan. Konsultasi terbaik tentunya hanya untuk anda tentang produk mana yang sesuai untuk anda konsumsi.  CYMERA_20141206_084751.jpg


Anda mahu jadi ahli Shaklee dan nikmati potongan hebat 15%-20%

Anda ingin mengetahui cara jadi ahli Shaklee..??
Mudah sahaja… hanya klik sahaja disini :

 join ahli shaklee sekarang.png

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
—————————————————

Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya ( whatsapp/sms)

Qaseh Firdaus
No . Phone : 0176281787 

0 thoughts on “12 Tanda-Tanda Usus Kotor Yang Perlu Anda Ketahui

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *